Placeholder

Bacon- och avocadosallad med blue cheese-dressing

Ingredienser

0,5 huvud isbergssallad i grova
bitar eller motsvarande mängd
färdig blandsallad
2 skivor surdegsbröd eller tärnat lantbröd
olivolja
salt
1 pkt knaperstekt bacon i bitar
2 avocados
1 citron
ca 10 körsbärstomater i bitar

Dressing:
ca 100 g Cambozola
2 - 3 dl gräddfil
2 msk majonnäs
2 msk finhackad persilja
svartpeppar

Gör så här

1. Dela avocadon på mitten och ta ur kärnan. Gröp ur halvorna så hela som möjligt med en sked. Skär sedan i ganska grova bitar.

2. Pressa litet citronsaft över avocadon så mörknar den inte.

3. Stek brödtärningarna i olivolja på medelvärme tills de får fin färg och salta lätt. Ställ åt sidan.

4. Blanda försiktigt salladen med bacon, tomater, avocado och brödtärningar och servera salladen med dressingen.

Ca 4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.