0,5 huvud isbergssallad i grova
bitar eller motsvarande mängd
färdig blandsallad
2 skivor surdegsbröd eller tärnat lantbröd
olivolja
salt
1 pkt knaperstekt bacon i bitar
2 avocados
1 citron
ca 10 körsbärstomater i bitar
Dressing:
ca 100 g Cambozola
2 - 3 dl gräddfil
2 msk majonnäs
2 msk finhackad persilja
svartpeppar
1. Dela avocadon på mitten och ta ur kärnan. Gröp ur halvorna så hela som möjligt med en sked. Skär sedan i ganska grova bitar.
2. Pressa litet citronsaft över avocadon så mörknar den inte.
3. Stek brödtärningarna i olivolja på medelvärme tills de får fin färg och salta lätt. Ställ åt sidan.
4. Blanda försiktigt salladen med bacon, tomater, avocado och brödtärningar och servera salladen med dressingen.
Ca 4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…