2 gula lökar, hackade
1 skivad purjolök
3 hackade selleristjälkar
2 skivade morötter
1 hackad potatis
125 g ädelost, typ Kvibille Gräddädel
bacon
7 dl kycklingbuljong
3 dl torrt vitt vin
(kan uteslutas, men öka
i så fall buljongmängden)
1. Skala och hacka purjolök, selleri och morötter. Värm upp buljongen. Bryn bacon på hög värme tills det fått färg. Låt rinna av på hushållspapper och dela det i mindre bitar.
2. Bryn grönsakerna och låt sjuda tills de blir mjuka, ca 15 minuter. Häll på buljong och ev det vita vinet på grönsakerna och låt sjuda ca 20 - 30 minuter, tills de känns klara.
3. Ta ca 3 dl buljong från grönsakskoket, mixa med ädelosten och häll tillbaka i soppan. Låt allt bli varmt och smaka av.
4. Häll upp i skålar, strö över bacon och servera med gott bröd.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…