Placeholder

Bacon- och ädelostsoppa

Ingredienser

2 gula lökar, hackade
1 skivad purjolök
3 hackade selleristjälkar
2 skivade morötter
1 hackad potatis
125 g ädelost, typ Kvibille Gräddädel
bacon
7 dl kycklingbuljong
3 dl torrt vitt vin
(kan uteslutas, men öka
i så fall buljongmängden)

Gör så här

1. Skala och hacka purjolök, selleri och morötter. Värm upp buljongen. Bryn bacon på hög värme tills det fått färg. Låt rinna av på hushållspapper och dela det i mindre bitar.

2. Bryn grönsakerna och låt sjuda tills de blir mjuka, ca 15 minuter. Häll på buljong och ev det vita vinet på grönsakerna och låt sjuda ca 20 - 30 minuter, tills de känns klara.

3. Ta ca 3 dl buljong från grönsakskoket, mixa med ädelosten och häll tillbaka i soppan. Låt allt bli varmt och smaka av.

4. Häll upp i skålar, strö över bacon och servera med gott bröd.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.