1 gul lök
4 kycklingfiléer
smör
2 - 4 tsk curry
salt
peppar
1 dl mango chutney
2 msk kycklingfond
5 dl crème fraîche
2 - 3 avocados
1. Hacka löken och strimla kycklingfiléerna. Bryn löken i litet smör tillsammans med curry.
2. Lägg i kycklingbitarna och stek dem klara. Salta och peppra. Tillsätt mango chutney, kycklingfond och crème fraîche och låt det puttra 5 - 10 minuter. Smaka av och justera om det behövs.
3. Skeda i bitar av avocado och låt dem bli bara precis varma i grytan. Strö gärna över litet cashewnötter vid serveringen.
4. Servera med basmatiris och en god sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…