1 kg räkor med skal
100 g glasnudlar
150 g sugarsnaps
1/2 lime
1 tsk fishsause
1 1/2 msk finriven färsk ingefära
4 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 1/2 msk neutral rapsolja
4 salladslökar (skivade)
1 röd chilifrukt (urkärnad och skivad)
1/2 gurka (urgröpt och skivad)
1 kruka färsk koriander
1 dl jordnötter
1. Skala räkorna.
2. Koka nudlarna, häll av och skölj i kallt vatten.
3. Koka sugarsnaps i ca 1 min och skiva dem på mitten.
4. Skiva salladslöken.
5. Vispa ihop 1/2 pressad lime, ingefära, soja, fishsause, sesamolja och rapsolja till en dressing.
6. Vänd ihop grönsaker, nudlar, räkor och koriander till en sallad.
7. Toppa med hackade jordnötter och servera med dressingen och några limeklyftor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…