Placeholder

Aromatisk sås / Sugo agli aromi

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 kvist rosmarin
1 kvist salvia
1 knippa persilja
1 tsk oregano
2 dl olja
500 g skalade tomater, färska
eller konserverade
salt
peppar
2,5 dl grädde
500 g pasta
30 g parmesan

Gör så här

1. Hacka lök och kryddor. Häll 1 dl olja i en rymlig panna och stek löken en kort stund utan att den får färg. Tillsätt kryddorna och blanda allt på svag värme.

2. Häll i krossade tomater, lök och kryddörter. Rör om, salta och peppra och låt sjuda 15 minuter. Häll i grädden, rör om och låt såsen koka ihop och tjockna. Blanda i den färdigkokta pastan och strö över parmesan.

3. Lägg upp i serveringsskål och servera rätten mycket het.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.