2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 kvist rosmarin
1 kvist salvia
1 knippa persilja
1 tsk oregano
2 dl olja
500 g skalade tomater, färska
eller konserverade
salt
peppar
2,5 dl grädde
500 g pasta
30 g parmesan
1. Hacka lök och kryddor. Häll 1 dl olja i en rymlig panna och stek löken en kort stund utan att den får färg. Tillsätt kryddorna och blanda allt på svag värme.
2. Häll i krossade tomater, lök och kryddörter. Rör om, salta och peppra och låt sjuda 15 minuter. Häll i grädden, rör om och låt såsen koka ihop och tjockna. Blanda i den färdigkokta pastan och strö över parmesan.
3. Lägg upp i serveringsskål och servera rätten mycket het.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar