400 g nötbringa
1 gul lök
3 - 4 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 grön paprika
olja till stekning
1 tsk salt
1 krm chilipeppar
2 dl köttbuljong
saft av 1 citron
4 msk tomatpuré
1 lagerblad
1. Putsa köttet och skär det i jämnstora grytbitar. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Bryn löken i olja på medelstark värme. Öka värmen och låt köttet bryna med. Krydda med salt och chilipeppar.
2. Sänk värmen och späd med buljong och citronsaft samt tillsätt tomatpuré och lagerblad. Låt sjuda på lägsta värme under lock ca 1 - 1,5 timme eller tills köttet känns mört.
3. Rör ned paprikan vid servering och smaka av med salt och peppar.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng