Placeholder

Argentinsk vitlöksgryta

Ingredienser

400 g nötbringa
1 gul lök
3 - 4 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 grön paprika
olja till stekning
1 tsk salt
1 krm chilipeppar
2 dl köttbuljong
saft av 1 citron
4 msk tomatpuré
1 lagerblad

Gör så här

1. Putsa köttet och skär det i jämnstora grytbitar. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Bryn löken i olja på medelstark värme. Öka värmen och låt köttet bryna med. Krydda med salt och chilipeppar.

2. Sänk värmen och späd med buljong och citronsaft samt tillsätt tomatpuré och lagerblad. Låt sjuda på lägsta värme under lock ca 1 - 1,5 timme eller tills köttet känns mört.

3. Rör ned paprikan vid servering och smaka av med salt och peppar.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.