4 hårdkokta ägg, skivade
Räksås
1 msk smör
2 msk vetemjöl
3-4 dl grädde och ev räkspad
3 msk riven ost
2 msk finklippt dill
500 gr oskalade räkor
salt
vitpeppar
1 1/2 dl små tärningar av franskbröd
3 msk smält smör
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala räkorna, ställ åt sidan.
Bottna en smord eldfast form med skivade ägg.
Koka en vit sås på smör, mjöl, grädde och ev räkspad. Tillsätt riven ost
och dill och blanda ner räkorna. Låt inte såsen koka mer efter du hällt i
räkorna, då blir de sega.
Smaka av såsen med salt o vitpeppar och häll den sedan över äggen.
Vänd brödtärningarna i det smälta smöret så att de suger åt sig allt fett
och fördela dem sedan ovanpå såsen.
Sätt in formen ganska högt i ugnen och låt brödtärningarna bli guldgula coh frasiga i den varma ugnen.
Servera med t.ex. kokt ris och en frisk grönsallad.
Räkorna kan givetvis bytas ut mot annat, krabba, crabfish, champinjoner eller annat som passar till ägg. (Broccoli och knaperstekt bacon, jättegott!)
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng