Placeholder

#åretsäggrätt Läcker äggrätt med räkor (4 pers)

Ingredienser

4 hårdkokta ägg, skivade

Räksås
1 msk smör
2 msk vetemjöl
3-4 dl grädde och ev räkspad
3 msk riven ost
2 msk finklippt dill
500 gr oskalade räkor
salt
vitpeppar

1 1/2 dl små tärningar av franskbröd
3 msk smält smör

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala räkorna, ställ åt sidan.

Bottna en smord eldfast form med skivade ägg.

Koka en vit sås på smör, mjöl, grädde och ev räkspad. Tillsätt riven ost
och dill och blanda ner räkorna. Låt inte såsen koka mer efter du hällt i
räkorna, då blir de sega.

Smaka av såsen med salt o vitpeppar och häll den sedan över äggen.

Vänd brödtärningarna i det smälta smöret så att de suger åt sig allt fett
och fördela dem sedan ovanpå såsen.

Sätt in formen ganska högt i ugnen och låt brödtärningarna bli guldgula coh frasiga i den varma ugnen.

Servera med t.ex. kokt ris och en frisk grönsallad.

Räkorna kan givetvis bytas ut mot annat, krabba, crabfish, champinjoner eller annat som passar till ägg. (Broccoli och knaperstekt bacon, jättegott!)

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.