4 ägg
4 dl socker
100 g smör
1,5 dl mjölk
3 msk pressad citron
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 burk aprikoser, 425 g
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret, låt svalna och rör i tillsammans med mjölk och citronsaft.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned i smeten. Häll den i bakpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
4. Dela avrunna aprikoser i klyftor och lägg ut över smeten. Grädda strax under mitten i ugnen 15 minuter.
5. Låt svalna och skär upp i rutor.
24 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng