Placeholder

Aprikos-melonmousse

Ingredienser

1 burk aprikoshalvor, 420 g
0,5 honungsmelon, 250 - 300 g
1,5 dl vatten
1,5 dl socker
3 dl vispgrädde
2 msk florsocker
skal och saft av 1 apelsin

Garnering:
aprikos- eller melonskivor

Gör så här

1. Låt aprikoserna rinna av väl. Skala melonen och ta bort kärnorna. Skär den i mindre bitar. Mosa aprikoser och melonbitar i matberedare eller mixer.

2. Koka upp vatten och socker och låt det koka till en tjock sockerlag, ca 15 minuter. Låt den svalna.

3. Vispa grädden och blanda ned florsockret. Blanda fruktpurén och sockerlagen. Tillsätt apelsinskal och -saft. Blanda ned grädden.

4. Häll moussen i portionsskålar eller en ringformad bakform och frys den 3 - 4 timmar. Låt den tina 0,5 - 1 timme före servering. Garnera med aprikoser eller tunna melonskivor och servera.

6 - 8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.