1 burk aprikoshalvor, 420 g
0,5 honungsmelon, 250 - 300 g
1,5 dl vatten
1,5 dl socker
3 dl vispgrädde
2 msk florsocker
skal och saft av 1 apelsin
Garnering:
aprikos- eller melonskivor
1. Låt aprikoserna rinna av väl. Skala melonen och ta bort kärnorna. Skär den i mindre bitar. Mosa aprikoser och melonbitar i matberedare eller mixer.
2. Koka upp vatten och socker och låt det koka till en tjock sockerlag, ca 15 minuter. Låt den svalna.
3. Vispa grädden och blanda ned florsockret. Blanda fruktpurén och sockerlagen. Tillsätt apelsinskal och -saft. Blanda ned grädden.
4. Häll moussen i portionsskålar eller en ringformad bakform och frys den 3 - 4 timmar. Låt den tina 0,5 - 1 timme före servering. Garnera med aprikoser eller tunna melonskivor och servera.
6 - 8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…