Tosca:
75 g smör
75 g hyvlad mandel
1 dl socker
2 msk vispgrädde
2 msk vetemjöl
Äppelfyllning:
4 äpplen, skalade och urkärnade
1 msk smör till stekning
1 msk socker
1 krm malen kanel
vaniljglass
1. Smält smöret till toscan, blanda ned de övriga ingredienserna och koka upp försiktigt under omrörning. Sätt ugnen på 190 grader.
2. Grovtärna äpplena och stek dem mjuka i smör. Krydda med kanel och socker. Fördela gärna äpplena i portionsformar (går också bra med en pajform) och toppa med toscasmeten. Grädda 10 minuter eller tills ytan är gyllenbrun.
3. Låt svalna litet före serveringen. Klicka på en kula vaniljglass precis i serveringsögonblicket.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…