Placeholder

Äpplen med toscatopp

Ingredienser

Tosca:
75 g smör
75 g hyvlad mandel
1 dl socker
2 msk vispgrädde
2 msk vetemjöl

Äppelfyllning:
4 äpplen, skalade och urkärnade
1 msk smör till stekning
1 msk socker
1 krm malen kanel
vaniljglass

Gör så här

1. Smält smöret till toscan, blanda ned de övriga ingredienserna och koka upp försiktigt under omrörning. Sätt ugnen på 190 grader.

2. Grovtärna äpplena och stek dem mjuka i smör. Krydda med kanel och socker. Fördela gärna äpplena i portionsformar (går också bra med en pajform) och toppa med toscasmeten. Grädda 10 minuter eller tills ytan är gyllenbrun.

3. Låt svalna litet före serveringen. Klicka på en kula vaniljglass precis i serveringsögonblicket.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.