4 dl vispgrädde
1 vaniljstång
0,5 dl socker
0,5 dl koncentrerad äppeljuice
2 små äpplen, skalade,
urkärnade och fint tärnade
1 gelatinblad
1 dl valnötter, hackade
1 dl vetemjöl
0,5 dl socker
75 g smör
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp grädde med urskrapade vaniljfrön och socker i en kastrull. Koka upp äppeljuice och äppelbitar i en annan kastrull. Sila sedan av äppeljuicen ned i grädden (pressa lätt på äppelbitarna) och lägg bitarna i botten på 4 - 6 glas.
3. Krama ur gelatinbladet och vispa ned det i gräddblandningen. Låt svalna något och skeda försiktigt upp massan i glasen. Ställ i kylen minst 3 timmar.
4. Blanda valnötter, mjöl och socker med smör till en smulig massa. Strö ut i en form och grädda ca 10 minuter i ugnen tills smulorna fått litet färg.
5. Låt svalna och smula sedan ovanpå pannacottan vid servering.
6 små eller 4 stora
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng