Placeholder

Äppelmuffins med kardemumma och brynt smör

Ingredienser

100 g brynt smör
1 dl råsocker
1 dl ljust muscovadosocker
2 ägg
1,5 dl turkisk yoghurt
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 tsk nystött kardemumma
2,5 dl skalat, grovrivet äpple
pärlsocker eller råsocker
till topping

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Vispa det brynta smöret tillsammans med sockret och tillsätt ett ägg i taget. Vispa till en riktigt luftig smet.

3. Rör sedan ned yoghurt och äpple och blanda väl. Blanda vetemjöl, kardemumma, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke. Rör ned detta i äggblandningen. Blanda väl utan att slå undan all luft i smeten.

4. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3. Toppa med pärlsocker eller råsocker, eller varför inte en kombination? Grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter. De ska ha fått fin färg och kännas torra på provsticka.

12 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr