3 - 4 äpplen
1 dl vatten
1,5 dl naturell yoghurt
1,5 dl grädde
3 gelatinblad
1 msk socker
2 krm kanel
1 krm vaniljpulver
1 dubbelnougat
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Skala och tärna äpplena. Lägg äpplen och vatten i en kastrull och låt koka 5 minuter. Mosa sedan äpplena och ställ åt sidan att svalna.
2. Vispa grädden och blanda med yoghurt, socker, vanilj och kanel. Smält gelatinbladen med någon msk av äppelmoset och rör ned i resten av moset. Rör sedan ned gräddblandningen och blanda noga.
3. Fördela moussen i portionsskålar eller glas och ställ in i kylen minst 30 minuter före serveringen. Dekorera med hyvlad dubbelnougat.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng