Placeholder

Äppelkaka med mandelmassa

Ingredienser

100 g mandelmassa
3 ägg
1,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
50 g smält smör
3 - 4 äpplen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm.

2. Riv mandelmassan och blanda med äggen, ett i taget, och rör ned socker. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker. Rör ned det i äggsmeten och tillsätt mjölk och smält smör.

3. Skala och klyfta äpplena. Lägg hälften av klyftorna i formens botten.

4. Häll 1/3 av smeten i formen och äppelklyftor ovanpå i ett fint mönster. Täck med smet och lägg på ytterligare äppelklyftor och häll på resterande smet.

5. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Servera med glass, vaniljsås eller vispad grädde.

8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr