100 g mandelmassa
3 ägg
1,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
50 g smält smör
3 - 4 äpplen
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm.
2. Riv mandelmassan och blanda med äggen, ett i taget, och rör ned socker. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker. Rör ned det i äggsmeten och tillsätt mjölk och smält smör.
3. Skala och klyfta äpplena. Lägg hälften av klyftorna i formens botten.
4. Häll 1/3 av smeten i formen och äppelklyftor ovanpå i ett fint mönster. Täck med smet och lägg på ytterligare äppelklyftor och häll på resterande smet.
5. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Servera med glass, vaniljsås eller vispad grädde.
8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng