Botten:
100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Fyllning:
2 - 3 äpplen
0,5 dl socker
finrivet skal av 1 citron
Toscasmet:
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g kokosflingor
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform med löstagbar kant, ca 24 cm, gärna med kokosflingor.
2. Smält smöret i en kastrull och vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta till äggsmeten tillsammans med smör och mjölk. Blanda och gred ut smeten i sockerkaksformen.
3. Skala och skär äpplena i tunna skivor. Vänd dem i en blandning av socker och finrivet citronskal. Tryck ned äppelskivorna i sockerkaksformen. Grädda kakan långt ned i ugnen 20 - 30 minuter.
4. Smält smöret till fyllningen, blanda i övriga ingredienser och låt smeten få ett uppkok. Ta ut kakan efter 20 minuter och bred på toscasmeten.
5. Grädda ytterligare 10 - 15 minuter eller längre om det behövs.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk