Placeholder

Äppelkaka med kokostosca och citron

Ingredienser

Botten:
100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk

Fyllning:
2 - 3 äpplen
0,5 dl socker
finrivet skal av 1 citron

Toscasmet:
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g kokosflingor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform med löstagbar kant, ca 24 cm, gärna med kokosflingor.

2. Smält smöret i en kastrull och vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta till äggsmeten tillsammans med smör och mjölk. Blanda och gred ut smeten i sockerkaksformen.

3. Skala och skär äpplena i tunna skivor. Vänd dem i en blandning av socker och finrivet citronskal. Tryck ned äppelskivorna i sockerkaksformen. Grädda kakan långt ned i ugnen 20 - 30 minuter.

4. Smält smöret till fyllningen, blanda i övriga ingredienser och låt smeten få ett uppkok. Ta ut kakan efter 20 minuter och bred på toscasmeten.

5. Grädda ytterligare 10 - 15 minuter eller längre om det behövs.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.