Placeholder

Äppelkaka med kanel

Ingredienser

85 g smör
1,25 dl socker
1 ägg
1,5 dl gräddfil
2,25 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 msk bakpulver
en liten nypa salt
0,5 dl socker
3 msk kanel
1 äpple

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör smör och socker vitt och luftigt. Blanda ned ägget och rör om ordentligt. Tillsätt gräddfil. Rör samman de torra ingredienserna i en annan bunke. Blanda sedan med resten av smeten.

3. Blanda socker och kanel till fyllningen. Skala och skiva äpplet. Smörj och bröa eller sockra en sockerkaksform som rymmer 2 l

4. Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret och lägg i äppelbitarna. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Blev det några äppelbitar över kan du lägga på dem också Lägg några små bitar smör överst.

5. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.