6 - 8 stora äpplen
Sockerlag:
5 dl vatten
1,5 dl socker
Smet:
125 g socker
100 g smör
3 äggulor
125 g mandel eller valnötter
3 äggvitor
1. Sätt ugnen på 175 - 200 grader.
2. Skala och klyfta äpplena och koka dem mjuka i sockerlagen. Mal mandel eller valnötter.
3. Rör socker och smör till en mjuk massa och tillsätt äggulorna. Blanda i mandel eller nötter. Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ned dem i smeten.
4. Ta upp äppelklyftorna, låt dem rinna av och lägg dem i botten av en smord eldfast form. Täck med smeten och grädda 15 - 25 minuter eller tills den fått fin gyllene färg.
5. Servera med vispad grädde.
4 - 6 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar