Placeholder

Äppelkaka från Karakås

Ingredienser

6 - 8 stora äpplen

Sockerlag:
5 dl vatten
1,5 dl socker

Smet:
125 g socker
100 g smör
3 äggulor
125 g mandel eller valnötter
3 äggvitor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 - 200 grader.

2. Skala och klyfta äpplena och koka dem mjuka i sockerlagen. Mal mandel eller valnötter.

3. Rör socker och smör till en mjuk massa och tillsätt äggulorna. Blanda i mandel eller nötter. Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ned dem i smeten.

4. Ta upp äppelklyftorna, låt dem rinna av och lägg dem i botten av en smord eldfast form. Täck med smeten och grädda 15 - 25 minuter eller tills den fått fin gyllene färg.

5. Servera med vispad grädde.

4 - 6 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.