1 ägg
1,5 dl socker
50 g smält smör
1 dl vatten
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 - 3 äpplen
Garnering:
kanel
socker
ljus sirap
50 g mandelflarn
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret, vatten, bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Vispa ihop till en smet och häll den i formen.
3. Skala och klyfta äpplena och blanda med kanel och socker. Lägg äppelklyftorna över smeten, ringla över sirapen och strö på mandeln.
4. Grädda nederst i ugnen 35 - 40 minuter. Servera med vaniljsås eller grädde.
8 - 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng