Placeholder

Äppelkaka

Ingredienser

1 ägg
1,5 dl socker
50 g smält smör
1 dl vatten
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 - 3 äpplen

Garnering:
kanel
socker
ljus sirap
50 g mandelflarn

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret, vatten, bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Vispa ihop till en smet och häll den i formen.

3. Skala och klyfta äpplena och blanda med kanel och socker. Lägg äppelklyftorna över smeten, ringla över sirapen och strö på mandeln.

4. Grädda nederst i ugnen 35 - 40 minuter. Servera med vaniljsås eller grädde.

8 - 10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr