6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl socker
1 tsk kardemumma
100 g margarin
1 ägg
2,5 dl mjölk
Fyllning:
2 äpplen
2 msk socker
2 tsk kanel
1.Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 21 cm i diameter.
2.Mät upp alla de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt matfettet och hacka samman till en smulig deg.
3.Vispa samman ägg och mjölk och tillsätt. Arbeta snabbt samman till en smet och bre ut jämnt i formen.
4.Skala och kärna ur äpplena och skär i klyftor. Vänd klyftorna i en blandning av socker och kanel och stick ner dem i smeten.
5.Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk