Placeholder

Äppelhastkaka

Ingredienser

6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl socker
1 tsk kardemumma
100 g margarin
1 ägg
2,5 dl mjölk

Fyllning:
2 äpplen
2 msk socker
2 tsk kanel

Gör så här

1.Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 21 cm i diameter.

2.Mät upp alla de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt matfettet och hacka samman till en smulig deg.

3.Vispa samman ägg och mjölk och tillsätt. Arbeta snabbt samman till en smet och bre ut jämnt i formen.

4.Skala och kärna ur äpplena och skär i klyftor. Vänd klyftorna i en blandning av socker och kanel och stick ner dem i smeten.

5.Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.