225 g kallt smör
5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
0,5 msk bakpulver
Fyllning:
2 ägg
3 dl lätt crème fraîche
1 dl råsocker
0,5 tsk malen kanel
1,5 msk vaniljsocker
2 - 3 äpplen
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda smör, mjöl, socker, vanilj och bakpulver till en smidig deg. Använd gärna matberedare.
3. Fördela 2/3 av smuldegen i en smord och bröad form, ca 24 cm, med löstagbar botten. Tryck samman litet med en sked.
4. Rör ihop ägg, crème fraîche, råsocker, kanel och vanilj. Häll fyllningen ovanpå botten. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
5. Lägg klyftorna ovanpå fyllningen och strö över resten av smuldegen. Grädda i nedre delen av ugnen 50 - 60 minuter.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk