Placeholder

Äppelfylld vaniljkaka med smuldeg

Ingredienser

225 g kallt smör
5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
0,5 msk bakpulver

Fyllning:
2 ägg
3 dl lätt crème fraîche
1 dl råsocker
0,5 tsk malen kanel
1,5 msk vaniljsocker
2 - 3 äpplen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda smör, mjöl, socker, vanilj och bakpulver till en smidig deg. Använd gärna matberedare.

3. Fördela 2/3 av smuldegen i en smord och bröad form, ca 24 cm, med löstagbar botten. Tryck samman litet med en sked.

4. Rör ihop ägg, crème fraîche, råsocker, kanel och vanilj. Häll fyllningen ovanpå botten. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.

5. Lägg klyftorna ovanpå fyllningen och strö över resten av smuldegen. Grädda i nedre delen av ugnen 50 - 60 minuter.

Ca 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.