Placeholder

Äppel-, kardemumma- och kolakaka

Ingredienser

0,5 dl kokos
2 ägg
2,5 dl socker
1 dl mjölk
60 g smält smör
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
3 äpplen
1 tsk kanel
1 tsk socker

Kolasås:
1 dl vispgrädde
0,5 dl socker
0,5 dl ljus sirap

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform med kokos.

2. Vispa ägg och socker vitt. Tillsätt mjölk och smält smör. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och blanda ned det i vätskan. Häll smeten i formen.

3. Ställ äppelklyftorna tätt i smeten. Strö litet socker och kanel ovanpå och grädda 30 - 40 minuter.

4. Vispa ihop ingredienserna till kolasåsen i en kastrull och låt den koka kraftigt under 2 - 3 minuter. Låt svalna.

5. Ringla den ljumma såsen över kakan och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.