0,5 dl kokos
2 ägg
2,5 dl socker
1 dl mjölk
60 g smält smör
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
3 äpplen
1 tsk kanel
1 tsk socker
Kolasås:
1 dl vispgrädde
0,5 dl socker
0,5 dl ljus sirap
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform med kokos.
2. Vispa ägg och socker vitt. Tillsätt mjölk och smält smör. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och blanda ned det i vätskan. Häll smeten i formen.
3. Ställ äppelklyftorna tätt i smeten. Strö litet socker och kanel ovanpå och grädda 30 - 40 minuter.
4. Vispa ihop ingredienserna till kolasåsen i en kastrull och låt den koka kraftigt under 2 - 3 minuter. Låt svalna.
5. Ringla den ljumma såsen över kakan och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk