2 ägg
2,5 dl socker
75 g smör
0,5 dl vatten
1 dl pressad apelsinsaft
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform på 1,5 L.
2. Vispa ägg och socker vitt. Smält smöret med det varma vattnet och blanda i tillsammans med apelsinsaften. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det.
3. Häll smeten i formen och grädda kakan 40 - 45 minuter. Pröva med sticka.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk