Apelsinerna:
4 apelsiner
1 dl vatten
1 dl råsocker
1 vaniljstång
Yoghurtgrädde:
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl turkisk yoghurt
2 msk florsocker
Kaksmulor:
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl socker
1 dl cashewnötter
1. Häll vatten i en kastrull tillsammans med socker och vaniljstången uppskuren på längden. Koka upp så det blir en simmig lag, tar ca 5 minuter. Låt svalna något.
2. Skala apelsinerna noga så att alla vita hinnor är borta. Skiva sedan apelsinerna tunt och lägg i en skål. Häll över den ljumma lagen och låt svalna.
3. Vispa grädden och blanda ned yoghurt och florsocker. Servera apelsinerna med gräddyoghurt och kaksmulor.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng