Placeholder

Apelsinsallad med gräddyoghurt

Ingredienser

Apelsinerna:
4 apelsiner
1 dl vatten
1 dl råsocker
1 vaniljstång

Yoghurtgrädde:
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl turkisk yoghurt
2 msk florsocker

Kaksmulor:
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl socker
1 dl cashewnötter

Gör så här

1. Häll vatten i en kastrull tillsammans med socker och vaniljstången uppskuren på längden. Koka upp så det blir en simmig lag, tar ca 5 minuter. Låt svalna något.

2. Skala apelsinerna noga så att alla vita hinnor är borta. Skiva sedan apelsinerna tunt och lägg i en skål. Häll över den ljumma lagen och låt svalna.

3. Vispa grädden och blanda ned yoghurt och florsocker. Servera apelsinerna med gräddyoghurt och kaksmulor.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.