Placeholder

Apelsinmarmeladkaka

Ingredienser

4,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
2 tsk soda
200 g smör
1 dl apelsinmarmelad som tål gräddning
2 dl gräddfil

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1,8 liters kakform.

2. Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret och rör ned apelsinmarmelad och gräddfil. Rör ned detta i de torra ingredienserna.

3. Häll smeten i formen och grädda 50 - 60 minuter. Täck över mot slutet om ytan blir för mörk.

4. Låt kakan svalna en stund innan den stjälps upp.

25 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.