200 g smör
2,5 dl socker
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Smaktillsats:
1 dl hackat syltat apelsinskal
1 dl hackad syltad ingefära
1 dl hackade valnötter
ev litet sherry eller rom
1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en kakform på 1,5 l.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör ytterligare en stund. Blanda ned syltat apelsinskal, syltad ingefära och valnötter.
3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten.
4. Häll smeten i formen och täck med smort smörpapper eller folie. Grädda ca 1 timme och 15 minuter. Ta bort papperet då kakan höjt sig efter ca 30 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng