Placeholder

Apelsin- och ingefärskaka

Ingredienser

200 g smör
2,5 dl socker
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Smaktillsats:
1 dl hackat syltat apelsinskal
1 dl hackad syltad ingefära
1 dl hackade valnötter
ev litet sherry eller rom

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en kakform på 1,5 l.

2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör ytterligare en stund. Blanda ned syltat apelsinskal, syltad ingefära och valnötter.

3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten.

4. Häll smeten i formen och täck med smort smörpapper eller folie. Grädda ca 1 timme och 15 minuter. Ta bort papperet då kakan höjt sig efter ca 30 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr