Placeholder

Apelsin- och chokladmousse

Ingredienser

3 apelsiner
200 g mörk choklad, 70%
6 äggvitor
3 msk socker

Gör så här

1. Tvätta apelsinerna och riv skalet. Spara litet till garnering.

2. Smält chokladen över vattenbad och tillsätt apelsinskalet. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret mot slutet.

3. Vänd försiktigt in chokladen i äggvitan tills blandningen fått en jämn, mörk chokladfärg.

4. Portionera i 6 glas och ställ i kylen minst 1 timme. Garnera med skal.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.