Placeholder

Anns kryddade kyckling

Ingredienser

1 kyckling, ca 1,25 kg

Marinad:
1 dl kinesisk soya
1 dl pressad apelsinsaft
0,5 dl vitvinsvinäger
1 - 2 msk olja
3 schalottenlökar
eller 1 liten gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk rivet apelsinskal

Sås:
3 msk kinesisk soya
3 msk pressad apelsinsaft
1 tsk rivet apelsinskal
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Dela kycklingen i 4 portionsbitar och lägg dem på ett fat. Vispa samman alla ingredienserna till marinaden och häll den över kycklingen. Lyft upp skinnet så att det även kommer marinad innanför. Låt kycklingen dra åt sig smaken 1 - 2 timmar på ett kallt ställe.

3. Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form med marinaden. Stek litet under mitten i ugnen 40 - 50 minuter. Det är viktigt att kycklingen blir helt genomstekt.

4. Blanda samman alla ingredienserna till såsen i en gryta och värm upp den.

5. Servera med ris eller potatis och en god sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.