1 kyckling, ca 1,25 kg
Marinad:
1 dl kinesisk soya
1 dl pressad apelsinsaft
0,5 dl vitvinsvinäger
1 - 2 msk olja
3 schalottenlökar
eller 1 liten gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk rivet apelsinskal
Sås:
3 msk kinesisk soya
3 msk pressad apelsinsaft
1 tsk rivet apelsinskal
1 pressad vitlöksklyfta
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Dela kycklingen i 4 portionsbitar och lägg dem på ett fat. Vispa samman alla ingredienserna till marinaden och häll den över kycklingen. Lyft upp skinnet så att det även kommer marinad innanför. Låt kycklingen dra åt sig smaken 1 - 2 timmar på ett kallt ställe.
3. Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form med marinaden. Stek litet under mitten i ugnen 40 - 50 minuter. Det är viktigt att kycklingen blir helt genomstekt.
4. Blanda samman alla ingredienserna till såsen i en gryta och värm upp den.
5. Servera med ris eller potatis och en god sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria