Placeholder

Anns äppelmazarin

Ingredienser

Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
3 msk socker
100 g smör
1 äggula

Fyllning:
1 ägg
1,5 dl grädde
6 droppar bittermandelolja
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
170 g smält smör
25 malda sötmandlar
3,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 äpplen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylen 30 minuter. Tryck därefter ut degen i en smord form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Tryck fast remsor av aluminiumfolie runt kanten så att degen inte glider ned. Förgrädda pajskalet 10 minuter.

3. Vispa ägget och blanda i grädde och bittermandelolja. Tillsätt socker, vaniljsocker och smält smör. Blanda med mandel, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen.

4. Skala och klyfta äpplena och lägg dem i pajskalet. Häll över fyllningen. Grädda kakan ytterligare ca 45 minuter.

10 - 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.