Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
3 msk socker
100 g smör
1 äggula
Fyllning:
1 ägg
1,5 dl grädde
6 droppar bittermandelolja
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
170 g smält smör
25 malda sötmandlar
3,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 äpplen
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylen 30 minuter. Tryck därefter ut degen i en smord form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Tryck fast remsor av aluminiumfolie runt kanten så att degen inte glider ned. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
3. Vispa ägget och blanda i grädde och bittermandelolja. Tillsätt socker, vaniljsocker och smält smör. Blanda med mandel, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen.
4. Skala och klyfta äpplena och lägg dem i pajskalet. Häll över fyllningen. Grädda kakan ytterligare ca 45 minuter.
10 - 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…