1 gul lök
200 g tärnad rökt skinka
500 g krossade tomater
2 grovt rivna morötter
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk tomatpuré
1 tsk oregano
2 dl crème fraîche
salt
vitpeppar
ev vitlök eller sambal oelek
1. Fräs löken i smör i en gryta. Tärna skinkan och låt steka någon minut.
2. Lägg i tomatkross, rivna morötter, buljongtärning, vatten, tomatpuré och oregano. Koka allt under lock ca 20 minuter.
3. Rör ned crème fraîche och smaka av med salt, peppar och vitlök och/eller sambal oelek.
4. Servera till nykokt pasta.
3 - 4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng