Placeholder

Annelies färska bärkaka

Ingredienser

150 g smör
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
5 dl färska bär, t ex hallon,
vinbär och blåbär
3 - 4 msk socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt ägget och rör en liten stund. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta.

3. Bred ut smeten i en smord och mjölad form, helst med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Strö över bär och socker.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Servera kakan ljummen med iskall grädde eller vaniljsås.

10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr