Placeholder

Annas snabba blåbärspaj

Ingredienser

3 dl vetemjöl
150 g smör
1 tsk vaniljsocker
2 pkt frysta blåbär à 225 g
1 dl socker
1 msk potatismjöl
0,5 - 1 dl havregryn
ca 2 msk ljus sirap

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Mät upp vetemjöl och vaniljsocker i en bunke. Skär kylskåpskallt smör i tärningar. Lägg över det i bunken och nyp snabbt ihop det hela till en smuldeg.

3. Häll hälften av smuldegen i en pajform. Häll över de frysta blåbären. Blanda socker och potatismjöl i en skål och strö blandningen över bären.

4. Strö över resterande smuldeg, strö över havregryn och ringla över litet sirap.

5. Grädda 20 minuter.

4 - 8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.