3 dl vetemjöl
150 g smör
1 tsk vaniljsocker
2 pkt frysta blåbär à 225 g
1 dl socker
1 msk potatismjöl
0,5 - 1 dl havregryn
ca 2 msk ljus sirap
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Mät upp vetemjöl och vaniljsocker i en bunke. Skär kylskåpskallt smör i tärningar. Lägg över det i bunken och nyp snabbt ihop det hela till en smuldeg.
3. Häll hälften av smuldegen i en pajform. Häll över de frysta blåbären. Blanda socker och potatismjöl i en skål och strö blandningen över bären.
4. Strö över resterande smuldeg, strö över havregryn och ringla över litet sirap.
5. Grädda 20 minuter.
4 - 8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…