Ca 400 g fryst torskfilé
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 - 1,5 fiskbuljongtärning
2,5 - 3 dl matlagningsgrädde
2 msk smör
1 pressad citron = ca 3 msk saft
4 - 5 ägg
ev en persiljekvist
1. Tina fiskblocket. Koka äggen 10 minuter. Smält smöret och vispa i mjölet tillsammans med vattnet. Det ska vara klimpfritt. Tillsätt buljongtärning och grädde och koka under omrörning på svag värme ca 3 minuter tills såsen tjocknar. Smaksätt med pressad citron.
2. Dela fisken i bitar och lägg dem i såsen. Låt sjuda tillsammans 10 - 15 minuter. Skala och dela äggen i äggskärare på längden och tvären. Tillsätt äggen och rör om så allt blandas.
3. Servera med kokt potatis och dekorera ev med en persiljekvist.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng