Placeholder

Annas goda fisk i ägg- och citronsås

Ingredienser

Ca 400 g fryst torskfilé
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 - 1,5 fiskbuljongtärning
2,5 - 3 dl matlagningsgrädde
2 msk smör
1 pressad citron = ca 3 msk saft
4 - 5 ägg
ev en persiljekvist

Gör så här

1. Tina fiskblocket. Koka äggen 10 minuter. Smält smöret och vispa i mjölet tillsammans med vattnet. Det ska vara klimpfritt. Tillsätt buljongtärning och grädde och koka under omrörning på svag värme ca 3 minuter tills såsen tjocknar. Smaksätt med pressad citron.

2. Dela fisken i bitar och lägg dem i såsen. Låt sjuda tillsammans 10 - 15 minuter. Skala och dela äggen i äggskärare på längden och tvären. Tillsätt äggen och rör om så allt blandas.

3. Servera med kokt potatis och dekorera ev med en persiljekvist.

4 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.