Mördeg:
4,5 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
Tryffelsmet:
3 dl vispgrädde
1 nypa salt
2 msk socker
500 g valfri blockchoklad
100 g smör
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka samman ingredienserna till mördegen och låt den ligga kallt 30 minuter. Klä en form med löstagbar kant med mördeg ända upp på kanten. Ställ den i frysen ett tag så glider degen inte ned när den gräddas. Grädda tills ytan fått färg, ca 20 minuter.
3. Häll grädde, salt och socker i en kastrull och låt det koka upp. Ta från värmen. Lägg i blockchokladen i mindre bitar samt smöret i gräddblandningen. Rör och låt det smälta ihop till en jämn smet. Sätt ev tillbaka på värmen en stund.
4. Häll smeten i det avsvalnade pajskalet. Ställ i kylskåp minst 3 timmar. Det går utmärkt att förbereda tårtan ett dygn i förväg.
Ca 16 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…