Placeholder

Ankis tryffeltårta

Ingredienser

Mördeg:
4,5 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör

Tryffelsmet:
3 dl vispgrädde
1 nypa salt
2 msk socker
500 g valfri blockchoklad
100 g smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Hacka samman ingredienserna till mördegen och låt den ligga kallt 30 minuter. Klä en form med löstagbar kant med mördeg ända upp på kanten. Ställ den i frysen ett tag så glider degen inte ned när den gräddas. Grädda tills ytan fått färg, ca 20 minuter.

3. Häll grädde, salt och socker i en kastrull och låt det koka upp. Ta från värmen. Lägg i blockchokladen i mindre bitar samt smöret i gräddblandningen. Rör och låt det smälta ihop till en jämn smet. Sätt ev tillbaka på värmen en stund.

4. Häll smeten i det avsvalnade pajskalet. Ställ i kylskåp minst 3 timmar. Det går utmärkt att förbereda tårtan ett dygn i förväg.

Ca 16 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.