75 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 ägg
1 dl extrafint vetemjöl
1 dl mannagryn
1 dl mjölk
2 - 3 Anjoupäron, skalade
och urkärnade
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Rör i äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl och mannagryn och tillsätt det till äggsmeten växelvis med mjölken. Rör till en jämn smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Lägg på klyftor av färska päron. Grädda på nedersta falsen i ugnen 40 - 45 minuter.
4. Låt kakan svalna något innan formens kant tas bort.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng