Placeholder

Anicas fruktkaka

Ingredienser

Kaka:
1 ägg
0,75 dl socker
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
2 droppar bittermandelolja

Fyllning:
0,5 banan
0,5 äpple
0,5 apelsin eller 1 clementin
5 vindruvor
1 msk hackad mandel
0,5 msk pärlsocker
25 g smält smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka banan, äpple och apelsin fint. Halvera och kärna ur vindruvorna. Blanda frukten.

3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i äggvispet tillsammans med bittermandeloljan. Häll smeten i en smord 1-litersform eller en liten stekpanna som tål ugnsvärme.

4. Lägg frukten ovanpå och strö över mandel och pärlsocker. Droppa över smält avsvalnat smör och grädda 25 - 30 minuter.

5. Servera kakan ljummen eller kall.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr