Kaka:
1 ägg
0,75 dl socker
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
2 droppar bittermandelolja
Fyllning:
0,5 banan
0,5 äpple
0,5 apelsin eller 1 clementin
5 vindruvor
1 msk hackad mandel
0,5 msk pärlsocker
25 g smält smör
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka banan, äpple och apelsin fint. Halvera och kärna ur vindruvorna. Blanda frukten.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i äggvispet tillsammans med bittermandeloljan. Häll smeten i en smord 1-litersform eller en liten stekpanna som tål ugnsvärme.
4. Lägg frukten ovanpå och strö över mandel och pärlsocker. Droppa över smält avsvalnat smör och grädda 25 - 30 minuter.
5. Servera kakan ljummen eller kall.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng