125 g smör
3 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
1 ägg
Fyllning:
10 - 12 konserverade ananasskivor
2 dl hallon, färska eller frysta
4 ägg
1,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
rivet skal av 1 citron
Att strö över:
0,5 dl mandelspån
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka ihop alla ingredienser till pajdegen men spara ägget till sist. Låt degen vila i kyl någon timme. Tryck ut den i en pajform, nagga och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
3. Vispa under tiden ihop alla ingredienser till fyllningen. Fördela ananasskivorna i botten av det förgräddade pajskalet och strö hallonen över. Häll över äggblandningen och toppa med mandelspån.
4. Grädda 25 - 30 minuter i 175 - 200 grader tills fyllningen stannat och fått litet färg. Pajen är godast rumstempererad.
8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…