125 g smör
3 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
1 ägg
Fyllning:
10 - 12 konserverade ananasskivor
2 dl hallon, färska eller frysta
4 ägg
1,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
rivet skal av 1 citron
Att strö över:
0,5 dl mandelspån
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka ihop alla ingredienser till pajdegen men spara ägget till sist. Låt degen vila i kyl någon timme. Tryck ut den i en pajform, nagga och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
3. Vispa under tiden ihop alla ingredienser till fyllningen. Fördela ananasskivorna i botten av det förgräddade pajskalet och strö hallonen över. Häll över äggblandningen och toppa med mandelspån.
4. Grädda 25 - 30 minuter i 175 - 200 grader tills fyllningen stannat och fått litet färg. Pajen är godast rumstempererad.
8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng