4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g osaltat smör
1,75 dl socker
2 lättvispade ägg
450 g avrunnen, krossad ananas
(spara 1 dl juice)
1,25 dl kokos
1 dl farin
1. Sätt ugnen på 175 grader. Pensla en 23 cm bakform med smält smör eller olja. Klä formen med smörpapper och pensla det också.
2. Häll mjölet i en form och gör en grop i mitten. Smält smör och socker i en liten kastrull på svag värme och rör tills sockret är löst. Ta från värmen.
3. Blanda ägg och sparad ananasjuice i en skål. Häll smör- och äggblandningen i mjölet och rör med träsked tills det är blandat, inte för mycket.
4. Lägg med sked hälften av smeten i den förberedda formen och jämna till ytan. Täck med blandningen av ananas, kokos och farin. Häll resten av smeten ovanpå och jämna till ytan.
5. Grädda 1 timme eller tills kakan känns torr när du prövar med sticka. Låt kakan stå 10 minuter i formen innan den stjälps upp för att kallna på galler.
6. Servera kakan varm eller kall med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng