Placeholder

Ananaskaka

Ingredienser

4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g osaltat smör
1,75 dl socker
2 lättvispade ägg
450 g avrunnen, krossad ananas
(spara 1 dl juice)
1,25 dl kokos
1 dl farin

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Pensla en 23 cm bakform med smält smör eller olja. Klä formen med smörpapper och pensla det också.

2. Häll mjölet i en form och gör en grop i mitten. Smält smör och socker i en liten kastrull på svag värme och rör tills sockret är löst. Ta från värmen.

3. Blanda ägg och sparad ananasjuice i en skål. Häll smör- och äggblandningen i mjölet och rör med träsked tills det är blandat, inte för mycket.

4. Lägg med sked hälften av smeten i den förberedda formen och jämna till ytan. Täck med blandningen av ananas, kokos och farin. Häll resten av smeten ovanpå och jämna till ytan.

5. Grädda 1 timme eller tills kakan känns torr när du prövar med sticka. Låt kakan stå 10 minuter i formen innan den stjälps upp för att kallna på galler.

6. Servera kakan varm eller kall med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.