Placeholder

Ananaskaka i långpanna

Ingredienser

2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl kallt vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 dl krossad ananas

Glasyr:
2 msk smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1,5 dl kokosflingor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en långpanna.

2. Vispa ägg och socker poröst och rör ned vatten och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i långpannan och grädda 20 minuter.

3. Låt ananasen rinna av och sprid ut den över kakan.

4. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm under vispning. Låt sjuda, inte koka.

5. Bred glasyren över kakan och grädda ca 10 minuter eller tills ytan fått färg. Låt svalna och skär upp i rutor.

30 - 40 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.