2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl kallt vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 dl krossad ananas
Glasyr:
2 msk smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1,5 dl kokosflingor
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en långpanna.
2. Vispa ägg och socker poröst och rör ned vatten och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i långpannan och grädda 20 minuter.
3. Låt ananasen rinna av och sprid ut den över kakan.
4. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm under vispning. Låt sjuda, inte koka.
5. Bred glasyren över kakan och grädda ca 10 minuter eller tills ytan fått färg. Låt svalna och skär upp i rutor.
30 - 40 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…