250 g smör
4 ägg
3 dl socker
rivet skal av 1 apelsin
saft av 1 apelsin
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
4 dl florsocker
3 - 4 msk vatten
50 g syltade apelsinskal
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst och tillsätt apelsinsaft, rivet skal och smör. Rör ned mjöl och bakpulver. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda ca 35 minuter.
3. Låt kakan kallna något. Rör florsocker och vatten till en slät glasyr och bred den över kakan. Garnera med syltade apelsinskal och skär upp kakan i rutor.
25 - 30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…