300 g smör
1,5 dl socker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
6,5 dl vetemjöl
1 dl pärlsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggula, vaniljsocker och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Dela i 3 delar, rulla ut till ca 2,5 cm tjocka längder. Rulla längderna i pärlsocker och ställ dem kallt ca 1 timme.
3. Skär längderna i skivor och lägg på bakpappersklädd plåt.
4. Grädda tills kakorna har svagt ljusbrun färg, ca 12 - 15 minuter.
85 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk