Placeholder

Ajvarbiffar

Ingredienser

1 dl havregryn
1 dl mjölk
500 g blandfärs
2 dl mild ajvar relish
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås:
1 gul lök
2 paprikor i olika färg
2 msk tomatpuré
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
0,5 tsk salt
1 msk finhackad persilja

Gör så här

1. Låt havregrynen svälla i mjölken ca 10 minuter.

2. Strimla lök och paprika till såsen. Fräs i smör, blanda ned tomatpurén och låt fräsa med en stund. Häll över grädde och vatten, låt koka ca 5 minuter och salta.

3. Blanda köttfärs, ajvar, ägg, salt och peppar med havregrynen. Arbeta färsen väl. Forma 8 biffar och stek i smör ca 3 minuter per sida. Lägg ned biffarna i såsen och strö över persilja.

4. Servera gärna med klyftpotatis och sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.