äggula
1 tsk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
nymald svartpeppar
¼ tsk citronjuice
GÖR SÅ HÄR
Se först till att ingredienserna har samma temperatur för att undvika att såsen skär sig. T.ex. kan du måtta upp oljan i ett kärl med pip som gör det enkelt att hälla från, sen ställer du in det i kylskåpet medans du förbereder resten
Fukta en disktrasa och ställ en skål på. Ta fram elvisp (går med en handvisp också)
Separera äggulan och vispa den tillsammans med vinägern och dijonsenapen
Ta fram så du har oljan uppmåttad och i ett kärl som är lätt att hälla små mängder från
Vispa med ena handen samtidigt som du försiktigt häller i lite olja i taget. Du kan kontinuerligt öka på så du sen häller i en tunn stråle medans du vispar för fullt.
Tillsätt en pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt, peppar och pressad citron
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk