Placeholder

Aiyoli

Ingredienser

äggula

1 tsk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger

1 tsk dijonsenap

2 dl rapsolja

1 vitlöksklyfta

1 krm salt

nymald svartpeppar

¼ tsk citronjuice

Gör så här

GÖR SÅ HÄR

 

Se först till att ingredienserna har samma temperatur för att undvika att såsen skär sig. T.ex. kan du måtta upp oljan i ett kärl med pip som gör det enkelt att hälla från, sen ställer du in det i kylskåpet medans du förbereder resten

Fukta en disktrasa och ställ en skål på. Ta fram elvisp (går med en handvisp också)

Separera äggulan och vispa den tillsammans med vinägern och dijonsenapen

Ta fram så du har oljan uppmåttad och i ett kärl som är lätt att hälla små mängder från

Vispa med ena handen samtidigt som du försiktigt häller i lite olja i taget. Du kan kontinuerligt öka på så du sen häller i en tunn stråle medans du vispar för fullt.

Tillsätt en pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt, peppar och pressad citron

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.