Kladdkaka:
150 g smör (plus lite till formen)
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
2 dl vetemjöl (plus lite till formen)
1 nypa flingsalt
10-15 bitar After Eight
Tryffeltopping:
3/4 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
After Eight bitar
Till servering
Vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader.
Kladdkaka: Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker. Blanda dom torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Vispa inte kladdkakssmeten då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.
Smöra och bröa en rund form på ca 24cm i diameter med avtagna kanter. Häll upp smeten i den smorda formen, tryck ner 10-15 After Eight-bitar och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten, den stannar till sig efter 3-4 timmar i kylen. Gör tryffeltoppingen innan du ställer in kakan i kylen.
Topping: Häll grädden i en kastrull och bryt ner chokladen. Låt smälta under omrörning och rör chokladen blank. Häll tryffeltoppingen över kladdkaka och ställ svalt i kylskåp. När toppingen har svalnat något så trycker du ner After Eight-bitarna i ett snyggt mönster över kakan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk