Smulpaj
Rör ihop ingredienserna 225 grader i 25 min
Smulpaj är pajernas paj! Enkel att göra, lätt att variera och fantastiskt god att äta.
Servera gärna din smulpaj tillsammans hemmagjord vaniljsås, en klick grädde eller en skopa av din favoritglass.
Det går hur fort som helst att göra en smulpajsdeg, toppen när du vill röra ihop en snabb dessert som många garanterat tycker om. För att göra en smuldeg behövs bara tre ingredienser: Mjöl, strösocker och smör. Degen till smulpaj kan också innehålla havregryn. Blanda samman ingredienserna till en grynig massa som du strösslar över fyllningen. Glöm inte att också sikta lite potatismjöl över fyllningen så att den inte blir så vattnig när den gräddas.
Det som är så kul med smulpaj är att du kan variera fyllningen i all oändlighet. Du kan göra en smulpaj på sommarens bär eller på höstens äpplen. Testa gärna att blanda olika bär och frukter. En klassisk kombination är till exempel rabarber och jordgubbar eller blåbär och hallon. Och varför inte smaksätta din smulpaj med alltifrån kokos till kardemumma? Spänn fast förklädet, experimentera i köket och baka dig fram till just din favoritkombo!
Rör ihop ingredienserna 225 grader i 25 min
GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg hallonen i en pajform, rektangulär,…
1. Sätt på ugnen på 200 grader. 2. Skala och skiva äpplena i tunna klyftor…
1. Smält smöret. 2. Låt smöret svalna. 3. Skölj och hacka rabarber och lägg i…