Nygräddade och saftiga kanelbullar är verkligen lycka på en plåt. Detta älskade bakverk har helt klart en speciell plats i våra hjärtan – med all rätt. På MyTaste hittar du recept på riktigt saftiga kanelbullar!
För att lyckas med bullbaket och få saftiga kanelbullar finns några saker att ha i åtanke. En av de viktigaste komponenterna är att använda rätt mängd smör i degen. Använder du för lite fett riskerar du att få torra bullar. Och om du överdoserar smöret tar det längre tid för degen att jäsa. Risken är då stor att resultatet blir kompakta och tråkiga bullar. Använd alltid rumstempererat smör istället för att smälta det, då blir bullarna extra saftiga och luftiga.
Ett annat knep är att knåda degen riktig länge. Ju längre du knådar – desto saftigare bullar.
Med kesella i degen sägs också bullarna blir extra saftiga – så testa att baka kanelbullar med kesella nästa gång! Saftiga kanelbullar med mandelmassa är en lite lyxigare variant, perfekt när du vill testa något nytt.
Vet du förresten att kanelbullen är född här i Sverige? Den tillagades för första gången strax efter första världskriget, när tillgången på ingredienser som smör och socker ökade. Men det dröjde till 1950-talet innan kanelbullar blev ordentligt folkliga och populära.