Honung, Soja & vitlöksmarinad till kyckling
Blanda ihop allt, marinera 6 kycklinglårfilé och tillaga 45 min i 180graders ugn. Strö över…
En god marinad ger köttet färg, smak och gör det saftigare. Det är dessutom superenkelt att göra själv.
Det finns massor av färdiga marinader i livsmedelsbutikerna men det blir så mycket godare om du gör den själv. Det behöver heller inte vara särskilt krångligt. En riktigt enkel men god marinad till kött och grönsaker gör du till exempel på hälften olja och hälften soja. För mer smak kan du addera vitlök, chili, örter, citronzest, honung eller socker. En fin balans får du om du tänker på att ha i något sött, något salt och något syrligt. På MyTaste finns massor av recept på marinad.
Låt köttet ligga minst en timme i marinaden, gärna ännu längre och upp till ett dygn om du har gott om tid. Men tänk på att kött kan bli svampigt av att ligga länge i en salt marinad. Då är det bättre att tillsätta saltet någon timme innan tillagningen. Vänd gärna på köttet då och då så att alla delar blir marinerade. Socker kan brännas vid tillagningen så vill du ha en köttbit med söt och karamelliserad yta är det bättre att satsa på en god glaze som penslas på under själva grillningen.
Självklart kan marinad även göra under med fisk och grönsaker!
Blanda ihop allt, marinera 6 kycklinglårfilé och tillaga 45 min i 180graders ugn. Strö över…
Gör såhär: 1) Häll i olivolja, soya, honung, kalvfond och senap i en bytta. Rör…
Blanda marinaden, häll över kycklingen om det är delar, hel kyckling penslar du, marinera minst…
Blanda ihop marinaden, låt ca 500g kycklingfiléer som är delade på mitten ligga och dra…