Lägg jäst, socker, ägg, kardemumma i en stor bunke.
Smält smöret & Värm mjölken i kastrull till ca 40grader.
Häll över mjölken & smöret i bunken och rör sakta så jästen smälter.
Häll i mjölet samtidigt som du rör tills de blir en jämn smet.
Låt degen jäsa under ren bakduk 30 min.
Ta ur degen ur bunken & knåda.
Lägg i smör, socker o kanel och rulla ihop till kanelbulle rosor. Lägg i dom i bullformar på plåtar.
Pensla på ägg & häll över pärlsocker. Låt jäsa igen i 30 min.
De ser sådär sjukt fluff-smör-saftiga ut som jag älskar och som man bl.a kan hitta ute på fiket på Bullandö Glassfabrik (Värmdö). De längst bak saknar pärlsocker - tog det slut eller är det någon fancy med dem?
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
Goda utan så mycket salt, för saltgurka är inte min favorit. När gurkplantorna ger så mycket skörd att man inte hinner äta upp allt letar jag fram några gamla recept från förr i tiden
Nu har jag dock hittat formen och är riktigt stolt över minarapsoljebullar som utvecklats utifrån ett enkelt recept på källarfranska jag fick av storasyster Carin
Kommentarer
Andereas Friis
Dom smakade gott också kan jag intyga! ❤
Mats Wallberg
De ser sådär sjukt fluff-smör-saftiga ut som jag älskar och som man bl.a kan hitta ute på fiket på Bullandö Glassfabrik (Värmdö). De längst bak saknar pärlsocker - tog det slut eller är det någon fancy med dem?
Logga in eller Registrera för att kommentera.