Den här versionen medvitlök, rökt paprikapulver och grillad paprika ger en mustig och lite tex mexig cheddar känsla som funkar perfekt till exempelvis nachos eller mac n cheese, den går dock lätt att variera genom att till exempel bara använda vitlök och lite citron för en ostsås till en lasagne eller en pasta al fredo
Krydda med salt och peppar. Svarta bönor medvitlök, citron och parmesan380 g svarta bönor (sköljda)1 finriven vitlöksklyfta2 msk citronsaft3 msk olivolja1 kruka persilja, finhackadlite ruccola, grovt skurenparmesanostsalt och pepparBlanda olivolja, vitlök och citronsaft. (Recept från Zeta)-Mama Skogly ♥ 380 g svarta bönor. 1 finriven vitlöksklyfta
Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. 2 vitlöksklyftor, hackade. 1 burk/kartong (380 g) svarta bönor, sköljda. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop 10 minuter, smaka av med salt och peppar. 2 vitlöksklyftor
Jag använde vitlöken i en apelsinsås smaksatt med bland annat stjärnanis, chili och ingefära. Såsen passade mycket bra till ankbröst serverat med sparrisbroccoli och pak-choi
Hemma läste jag på lite och provöppnade en klyfta, svartvitlök är nämligen en lagrad vitlök, där konsistensen mer gått över till torkad frukt (tänk torkade plommon eller aprikoser) men med en mild och fyllig vitlökssmak - dock utan all "efterdoft" vanlig vitlök brukar innebära
Du kan äta till spagetti, göra pizza med köttfärssås på. Häll ner kryddblandningen, kalvfond, chilisås, krossade tomaterna, svamp och den upplösta svartavitlöken
Fläskfärsburgare smaksatt med dragon, dijonsenap & svartvitlök. Mosa vitlökenmed en gaffel till en puré ( den är så kladdig så det är svårt att hacka den fint) blanda med färsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.