Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med citronpeppar. Låt kräftstjärtarna rinna av väl och blanda med créme fraiche, majonnäs, dill och gräslök
Smörj en ugnsform med lite olja , lägg i laxen och slå blandningen över. Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Annars blir rätten kanon god ändå, majonnäsen som smälter ihop med dillen över laxen -tok gott. lägg ett bakplåtspapper på en plåt och placera fisken med skinnsidan mot pappret
Lägg laxen i mitten på fatet med potatismoset och häll över såsen. Ska meddelas att herr O här hemma blev helt såld på såsen, och jag ska tillägga att den var helt oemotståndlig Ja´hela rätten faktiskt fick full pott
Smaka av med salt och peppar. Lägg laxen i en ugnsform. Häll gräddblandningen över laxen och gratinera i 200 grader, 15-20 min (tills laxen är genomkokt). Servera med ris och en god sallad 4 laxfiléer
- 4 portioner lax- 1 dl lätt crème fraiche- 1 dl vatten- 3 msk hummerfond- 2. Lägg laxen i en ugnsfast och peppra den2) Blanda och koka ihop. crème fraiche, vatten, hummerfond, senap, grädde och peppar3) Häll blandingen över laxen och sätt in i ugnen i 30 minuter4) Medanslaxen är i ugnen koka ris och haricots verts eller det tillbehör ni önskar Klart att servera. 4 portioner lax. 3) Häll blandingen över laxen och sätt in i ugnen i 30 minuter. 4) Medanslaxen är i ugnen koka ris och haricots verts eller det tillbehör ni önskar Klart att servera
En fiskgratäng får ni idag, en medlax, krämig citronsås och mos smaksatt med dill och citron. Helt och hållet är receptet från fruns egna hjärna, litte sånt och litte sånt ihop med det mest perfekta gratängmoset som någonsin sett dagens ljus - och voilà - en fiskgratäng var skapad
Här kommer receptet på en lättlagad maträtt medlax. Jag använde en hel laxfilé och skar den sedan i bitar vid servering, men du kan lika väl köpa lax i portionsbitar
Skär laxen i kuber och fördela över spenaten. Koka potatisen mjuk och blanda med mjölk och äggulor. Tillsätt hälften av osten, smaka av med salt och peppar
Fräs purjo och champinjonerna, i med kassler och skinka. Lättkoka broccolin med lite salt. Smält margarin i en kastrull vispa i mjöl och späd med grädden, låt koka på svag värme i ca
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.