Skala potatis och sätt på dem. Skölj fisken och torka av den medhushållspapper. Bryn smöretNär det är dax att äta lägger du upp en bit torskrygg på varje tallrik, gärna varma tallrikar
Skala och skär äggen i små bitar (i äggskärare en gång på längden och en gång på tvären). Koka upp under omrörning, krydda med salt och peppar efter smak
Skala moroten och löken. Låt koka upp och smaka av med gelé, eventuellt lite salt och peppar. Vill du ha tjockare sås, red av med lite redningsmjöl Servera med gelé, sockerärtor och pressad potatis
Servera fläskpannkakan med lingonsylt. Ett recept ur PerMorbergs bok Morberg lagar husmanskost. Härligt att få en anledning att göra denna goda klassikern igen
Skala potatisen. Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna
Gnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar. Skala moroten och löken och skär dem i grova bitar. Lägg ner alltsammans i grytan och låt det bryna med en stund
Skala och hacka. hålen fulla med vitlök, rosmarin och timjan. ”Maten, drycken och konsten att kombinera” är skriven av PerMorberg och ges ut av Bonnier Fakta
Servera PerMorbergs pannkakor med färska bär som är mosade med råsocker. Grädda dina pannkakor i het panna med smör som du vill ha dem, med lagom färg på båda sidor
Toppa medpersilja och servera med saltgurka. Eventuellt kan köttet brynas först innan det läggs i grytan och är sedan varvat i lager med skivad potatis och lök
Förrätten i lördags då vi firade min man som fyllde år och jag stod för matlagningen medans han tog det lugnt och njöt av ett glas bubblande mosserande rose vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.